Begeleiding en coaching

Ik bied begeleiding en coaching aan bij je thuis.
Samen bepalen we wat je hulpvraag is en maken we een plan. Dit kan gaande weg het proces worden bijgesteld.

Ik ga graag met je aan de slag om zaken op orde te stellen. Overzicht om je heen bij praktische zaken, maar ook meer orde en rust in je hoofd. Ik doe dit middels gesprek, en maak ook gebruik van creativiteit, visuele ondersteuning, lichaamswerk en adem-oefeningen.

Ik gebruik oa de methodiek "Teken je gesprek" waarbij op een verrassende manier met weinig woorden je snel bij de kern kunt komen en inzicht en verandering teweeg kunt brengen.

Psychische problematiek

Ik bied begeleiding aan mensen met allerlei problematiek. Of je nu een diagnose hebt of niet, je bent mens, en ik maak vooral contact met jou als mens. Een diagnose kan soms wel helpend zijn om jezelf beter te begrijpen of weten welke hulp er nodig is. Ik kan ondersteuning bieden bij het volgen of starten van behandeling. Ook gezins- of systeemgesprekken zijn mogelijk en vaak zeer helpend.

NAH

Ik bied begeleiding aan mensen met niet aangeboren hersenletsel. Het ontbreekt vaak aan kennis over de gevolgen hiervan met als gevolg onbegrip. Dit vergroot het lijden na een toch al ingrijpende verandering. Het leven na opgedane hersenletsel is anders, terwijl veel hiervan aan de buitenkant niet zichtbaar is. Ik help inzicht te krijgen in wat er is veranderd en begeleid je bij hoe het dagelijkse leven vorm te geven. Regelmatig is het leven complex geworden en zijn er nieuwe problemen ontstaan, ook in relatie met je naasten. Systeemvoorlichting is vaak helpend om de omgeving te helpen meer begrip op te brengen.